dimecres, 20 d’abril de 2016

Reforma de la plaça Llibertat, i Barrers arquitectòniques per cadires de rodes.

Bona nit Saltencs, avui parlarem de dos temes:
Primer de tot, de la nova proposta de reforma que ha presentat l'equip de govern, per la plaça Llibertat.
Al segon lloc i últim, parlarem sobre el pas de vianants que hi ha a l'Espai Gironès, entre la botiga d'animals de l'exterior, i l'entrada on para l'autobús.


Comencem. Doncs bé, resulta que l'equip de govern de Salt ha proposat realitzar unes obres a la plaça Llibertat per tal de rebaixar el seu nivell i posar-la a peu de carrer, per tal de fer-la més accessible per a tothom i unificar-la més dins el barri.


Des del meu punt de vista, tots els arguments que he llegit sobre el perquè de la reforma, perdoneu-me però em semblen hipòcrites i demagogs. Amb tots els respectes, però crec molt sincerament que no ens poden "vendre la moto" amb afirmacions com: per fer-la més accessible (quan ja hi ha una rampa), per unificar-la al barri, i perquè s'utilitzi més. Senyors governants de Salt, despertin, hi ha moltíssims carrers del nostre poble que estan malmesos, i moltes voreres amb grans desnivells on la gent gran i els nens petits cauen. De veritat invertiran 350.000 € amb una obra d'aquestes dimensions, i no són capaços de solucionar això? No m'ho puc creure. Crec que és un gran error i que està poc contrastat amb les demandes dels ciutadans de Salt.


I vosaltres lectors, que en penseu? Us sembla lògic? Us agrada o no? Podeu opinar tot el que vulgueu, cadascú és lliure d'opinar i expressar-se el que pensa.
                  

Per altra banda, i relacionat directament amb la hipocresia que parlava anteriorment, m'agradaria que qualsevol de vostès (Senyors governants), passegessin un dia fins a l'Espai Gironès, pensant amb les barrares arquitectòniques que es pot trobar qualsevol persona amb mobilitat reduïda que passi per allà. Concretament, amb el pas de vianants que hi ha entre la botiga d'animals de l'exterior i la parada del bus. Té molt de mèrit dibuixar a terra tres o quatre aparcaments per persones amb mobilitat reduïda, just al costat d'un pas de vianant on no hi ha rampa per poder pujar o baixar de la vorera. Molt bé. (Ironia).

Com preteneu que una persona amb cadira de rodes pugi i baixi de la vorera per poder accedir al pas de vianants? Per sortir o entrar del recinte comercial sí que hi ha una gran rampa, però i per travessar el carrer? És més important rebaixar el nivell de la plaça Llibertat veritat? Au home!!!


I d'això què n'opineu lectors? Coneixeu més barrares arquitectòniques a Salt?

*Perdoneu les formes, però aquests temes m'enfaden molt. 


Moltes gràcies.
____________________________________________________________________________________________________

Buenas noches Saltencs, hoy hablaremos de dos temas:
Primero, de la nueva propuesta de reforma que ha presentado el equipo de gobierno, de la plaza Libertad.
En segundo lugar y último, hablaremos sobre el paso de peatones que hay en el Espai Gironès, entre la tienda de animales del exterior, y la entrada donde para el autobús.


Empezamos. Pues bien, resulta que el equipo de gobierno de Salt ha propuesto realizar unas obras en la plaza Libertad para rebajar su nivel y ponerla a pie de calle, para hacerla más accesible para todo el mundo y unificarla más dentro del barrio.
Desde mi punto de vista, todos los argumentos que he leído sobre el porque de la reforma, perdonadme pero me parecen hipócritas y demagogos. Con todos los respetos, pero creo muy sinceramente que no nos pueden "vender la moto" con afirmaciones cómo: para hacerla más accesible (cuando ya hay una rampa), para unificarla en el barrio, y porque se utilice más. 


Señores gobernantes de Salt, despierten, hay muchísimas calles de nuestro pueblo que están malogrados, y muchas aceras con grandes desniveles donde la gente mayor y los niños pequeños pueden caer. ¿De verdad invertirán 350.000 € con una obra de estas dimensiones, y no son capaces de solucionar esto? No me lo puedo creer. Creo que es un gran error y que está poco contrastado con las demandas de los ciudadanos de Salt.


Y vosotros lectores, que pensáis? Os parece lógico? Os gusta o no? Podéis opinar todo el que quered, cada cual es libre de opinar y expresarse el que piensa.

Por otro lado, y relacionado directamente con la hipocresía que hablaba anteriormente, me gustaría que cualquiera de ustedes (Señores gobernantes), paseara un día hasta el Espai Gironès, pensando con las barreras arquitectónicas que se puede encontrar cualquier persona con movilidad reducida que pase por allí. Concretamente, con el paso de peatones que hay entre la tienda de animales del exterior y la parada del bus. Tiene mucho mérito dibujar en el suelo, tres o cuatro aparcamientos para personas con movilidad reducida, junto a un paso de peatón donde no hay rampa para poder subir o bajar de la acera. Muy bien. (Ironía).


Cómo pretendéis que una persona con silla de ruedas suba y baje de la acera para poder acceder al paso de peatones? Para salir o entrar del recinto comercial sí que hay una gran rampa, pero y para atravesar la calle? Es más importante rebajar el nivel de la plaza Libertad verdad? ¡¡¡Venga hombre!!!


Y de esto qué opináis lectores? Conocéis más barreras arquitectónicas en Salt?


Muchas gracias.1 comentari:

  1. No veig que les obres de la plaça de la llibertat, no son prioritaries... Si fa quatre dies que ja la varem reformar!!! Hi ha voreres que esta molt malmeses i que es mes urgent que no la obra que es proposa.

    ResponElimina