dimecres, 16 de març del 2016

Rates al Barri Vell

Bona nit Saltencs, la publicació d’avui es situa al Barri Vell de Salt i tracta de RATES.

Doncs bé, des de fa un mes o dos que estic rebent queixes per mail i Facebook d’alguns veïns del barri, els quals diuen haver vist rates pel carrer. I no només això, sinó que els veïns de Lluís Moreno, “Els pisos de la Gassol”, manifesten veure rates a diari pel pati comunitari que tenen a darrera l’edifici.

Imatge no corresponent a Salt

Bé, en els pisos de la Gassol, ens ho podrien justificar de la següent manera: “...és normal perquè està rodejat de camp i de descampats, i els jardins de la fabrica estan molt descuidats i per això n’hi ha tantes, i es clar, contra això l’ajuntament no hi pot fer res...” Ens ho creiem? Ho acceptem? Cadascú és lliure.



Però, i pel barri vell? Com pot ser que hi hagin rates i no es solucioni? Donem temps a qui ho hagi de solucionar, potser encara no ho sabien, però tot hi així, que no es fan els serveis per control de plagues corresponents? Que l’empresa de control de plagues contractada per l’ajuntament no dóna els serveis necessaris? O és que l’ajuntament te contractat un servei massa mínim?  Reflexionem i demanem solucions.

Dit tot això, voldria fer un apunt a nivell totalment personal i subjectiu. Una queixa pròpia i que em toca directament.
Algú em pot explicar com un ajuntament d’un poble, ha d’anar a la ciutat veïna per contractar una empresa de control de plagues, quan dins els seu propi municipi n’hi ha dues o tres que segur estarien encantades de brindar aquests serveis? Si presumim tant de mantenir el comerç del poble, el petit comerç i petites empreses, ningú s’ha plantejat això? Hi ha coses molt incoherents que no entenc doncs.

Doncs per acabar, aprofito per enunciar ja que la propera setmana, la publicació anirà del “Petit comerç i les petites empreses de Salt”, perquè crec que és fa una demagògia no massa sana d’aquest tema. Ikea no, però tampoc fem res per el comerç del poble senyors governants? La setmana que ve, més!

__________________________________________________________________________________________________________

Buenas noches Salt, la publicación de hoy se sitúa en el Barri Vell de Salt y trata de RATAS.

Pues bien, desde hace un mes o dos que estoy recibiendo quejas por mail y Facebook de algunos vecinos del barrio, los cuales dicen haber visto ratas por la calle. Y no sólo eso, sino que los vecinos de Lluís Moreno, "Los pisos de la Gassol", manifiestan ver ratas a diario por el patio comunitario que tienen detrás del edificio.

Bien pues, en los pisos de la Gassol, nos lo podrían justificar de la siguiente manera: "... es normal porque está rodeado de campo y de descampados, y los jardines de la fábrica están muy descuidados y por eso hay tantas ratas, y claro, contra eso el ayuntamiento no puede hacer nada... " ¿Nos lo creemos? ¿Lo aceptamos? Cada uno es libre.

Pero, ¿y por el Barri Vell? ¿Cómo puede ser que haya ratas y no se solucione? Demos tiempo a quien lo tenga que solucionar, quizás aún no lo sabían, pero aún así, ¿que no se hacen los servicios de control de plagas correspondientes? ¿Que la empresa de control de plagas contratada por el ayuntamiento no da los servicios necesarios? ¿O es que el ayuntamiento tiene contratado un servicio demasiado mínimo? Reflexionemos y pidamos soluciones.

Dicho todo esto, quisiera hacer un apunte a nivel totalmente personal y subjetivo. Una queja propia y que me toca directamente.
¿Alguien me puede explicar como un ayuntamiento de un pueblo, tiene que ir a la ciudad vecina para contratar una empresa de control de plagas, cuando dentro de su propio municipio hay dos o tres que seguro estarían encantadas de brindar estos servicios? ¿Si presumimos tanto de mantener el comercio del pueblo, el pequeño comercio y pequeñas empresas, nadie se ha planteado esto? Hay cosas muy incoherentes que no entiendo pues.


Y para terminar, aprovecho para enunciar ya que la próxima semana, la publicación irá del "Pequeño comercio y las pequeñas empresas de Salt", porque creo que se hace una demagogia no demasiado sana de este tema. ¿IKEA no, pero tampoco hacemos nada para el comercio del pueblo señores gobernantes? ¡La próxima semana, más!

4 comentaris:

  1. Des del meu punt de vista, no m'extranya gaire que a Salt hi hagi rates perquè és un poble que es troba relativament envoltat de camp o zones naturals. A més, no és massa gran i és fàcil que aquests animals puguin recórrer les distàncies que els separen del barri vell, per exemple, amb qualsevol zona natural. Ha de ser desagradable tenir aquests animals vivint a prop de les persones si es té en compte que poden transmetre malalties, però igualment ho poden fer altres animals que no són rates o que no són considerats com una plaga o alguna cosa dolenta, tal com ho són elles. No veig bé que hi hagi rates pels carrers, però també s'ha de tenir en compte que les persones han ocupat i ocupen zones on ja possiblement vivien aquests animals i ells s'han adaptat a la vida urbana perquè han trobat unes condicions prou bones. Pel tema de fer costat als comerços de Salt sí que crec que tens raó, ja que si realment deien de fer costat a les empreses d'aquí no ho demostren gaire contractant-ne a Girona.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per la teva opinió i aportació al blog! Entenc el que dius ara bé, defensant doncs la teva opinió, llavors potser la despesa d'una empresa de control de plagues és innecessari per aquests barris...
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no estava dient això. Sí crec que són necessàries aquestes empreses sinó la situació seria un descontrol i un caos i tampoc pot ser. Amb el meu comentari només volia donar la meva opinió i un altre punt de vista del que realment hi ha i no pensar només alguna cosa com: vaja, hi ha rates, no s'hi dediquen gaire per evitar que no n'hi hagi; o alguna cosa semblant.

      Elimina
  3. Totalment d'acord, potser així trobaran alguna solució! Moltes gràcies per participar!

    ResponElimina