dimecres, 17 de febrer del 2016

IKEA a Salt

Bon dia Salt, avui us proposo parlar de la Consulta Popular que es farà al nostre poble, per preguntar l’interès que tenim els ciutadans en la nova creació d’un IKEA a Salt.

  •           Què us sembla que es pregunti al poble la seva opinió?
  •         Creieu que s’hauria de fer més sovint?
  •         Us sembla bé, malament, o indiferent que IKEA s’instal·li al poble?

Bé doncs sota el meu humil punt de vista, crec que seria una molt bona inversió tot i que els petits comerços de Salt se’n veiessin afectats. Però de totes maneres, no se’n veuen afectats amb altres grans empreses de mobles que hi ha per la zona? I no és cert també, que els mobles d’aquestes empreses no tenen ni la meitat de qualitat que els que pugui fabricar un fuster de tota la vida? Potser el fuster tradicional els vendrà més cars, però qui vol un bon moble, ja sap on anar a trobar-lo i no és precisament a IKEA.

Per altra banda, crec que pels joves i per tot el poble en general, aportarà uns ingressos i uns llocs de treball que a la situació que estem actualment, anirien molt bé. Segurament siguin contractes “basura”, però jo que sóc estudiant, he admès (tot i fer-me ràbia i estar a la Universitat) que en moltes ocasions o firmes per treballar així o actualment ja no pots treballar de res. Els petits comerços estant molt bé, i m’agrada molt que n’hi hagi al nostre poble, però sincerament, ajuden a donar feina als més joves? o als no tant joves?

És complicat, però per això es fa la consulta suposo, per poder votar i escollir lo que el poble demani.


Moltes gràcies i tot i les discrepàncies que puguem tenir, espero les vostres opinions. 

*Imatge extreta del Facebook "Estimem Salt" publicada per: Ricard Camó*

_________________________________________________________________________________________________________________________

Buenos días Salt, hoy os propongo hablar de la Consulta Popular que se hará en nuestro pueblo, para preguntar el interés que tenemos los ciudadanos en la nueva creación de un IKEA en Salt.

- ¿Qué os parece que se pregunte al pueblo su opinión?
- ¿Creéis que se debería hacer más a menudo?
- ¿OS parece bien, mal, o indiferente que IKEA se instale en el pueblo?

Bueno pues bajo mi humilde punto de vista, creo que sería una muy buena inversión aunque los pequeños comercios de Salt se vieran afectados. Pero de todos modos, ¿no se ven afectados con otras grandes empresas de muebles que hay por la zona? ¿Y no es cierto también, que los muebles de estas empresas no tengan ni la mitad de calidad que los que pueda fabricar un carpintero de toda la vida? Quizás el carpintero tradicional los venderá más caros, pero quien quiere un buen mueble, ya sabe dónde ir a encontrarlo y no es precisamente en IKEA.

Por otra parte, creo que para los jóvenes y para todo el pueblo en general, aportará unos ingresos y unos puestos de trabajo que en la situación que estamos actualmente, irían muy bien. Seguramente sean contratos "basura", pero yo que soy estudiante, he admitido (aunque me haga rabia y esté en la Universidad) que en muchas ocasiones o firmas para trabajar así o actualmente ya no puedes trabajar en nada. Los pequeños comercios están muy bien, y me gusta mucho que haya en nuestro pueblo, pero sinceramente, ¿ayudan a dar trabajo a los más jóvenes? ¿o los no tan jóvenes?

Es complicado, pero para eso se hace la consulta supongo, para poder votar y escoger lo que el pueblo pida.

Muchas gracias y a pesar de las discrepancias que podamos tener, espero vuestras opiniones.

5 comentaris:

  1. A MI EM SEMBLA PERFECTE, HEM DE MIRAR ENDAVANT I CANVIAR, L'IMMOBILISME NO PORTA ENLLOC.

    SALUT.

    ResponElimina
  2. Es veritat que donarà a llocs de treball però alhora crec que les persones tenen clar la qualitat dels mobles de ikea....i si vols mobles que et durin temps aniras a una botiga especialitzada. Pel tema de que facin la consulta per obrir l'ikea....hi tindrien que fer per altres coses això de demanar opinó i no per obrir un comerç, perqie em sembla que per obrir l'espai gironés no ho varen fer.

    ResponElimina
  3. Contestant a les preguntes que has fet, per les 2 primeres crec que és molt boma idea preguntar al poble, ja que hi ha d'haver democràcia i s'hauria de preguntar més, però espero que facin cas de les respostes que es donin.
    Responen a les tercera pregunta, considero que seria molt bona idea posar un IKEA a Salt ja que generaria molts llocs de treball i també diners pel poble. També crec que no efectarà gaire al petit comerciant, ja que qui vol un moble de qualitat ja sap on l'ha de comprar, tot i ser més car però alhora més durader.

    ResponElimina
  4. Bé pel que veig als comentaris, de moment seré l'únic que estara en contra de que es faci un IKEA a Salt, i tinc els meus motius. No sé si algú de vosaltres s'ha llegit, encara que sigui per sobre, els requisits que ha posat IKEA per venir a Salt. Ús els escric a continuació, per a que veieu que no només no és necessari pel poble sinó que seria una baixada de pantalons com es va fer amb l'espai gironés al seu moment. (Referent al comentari que ha escrit el segon anónim, aquesta vegada es fa un referendum perquè el grup de govern present, ERC i IPS-CUP, forma par de les esquerres que estan d'acord a escoltar la veu del poble, i als temps que es va fer l'espai gironés hi havia un partit de dretes, amb aixó ho dic tot.)

    IKEA va dir:
    - Obligació de construcció de més pisos--> Més sol comercial = més sol residencial (per llei)
    - Destrucció petit comerç
    - Més trànsit, més contaminació, més soroll, més embussos = zero repercussió positiva d'aquest trànsit al poble
    - Vendre a interessos comercials el poc espai lliure que queda al nostre petit municipi
    - Cap obligació d'Ikea en oferir llocs de treball als habitants del propi municipi

    Tots els que heu contestat aquest escrit, heu mencionat que aniria bé pels joves de Salt perquè es formarien llocs de treball, dons bé, a l'últim requisit que la marca sueca va dir, es veu clarament que no hi estan oligats/interessats en que siguin contractes laborals per a joves del municipi. A més a més alguns heu dit que generaria ingressos pel poble, i aixó és mentida. Els únics ingressos que es generarien serien a l'espai gironés i al complex de grans superficies noves que van lligades amb l'entrada de la marca sueca, sinó mireu com està la zona on esta ubicat l'IKEA Sabadell, alla de petit comerç, i ingressos pel poble, res.

    Espero que el dia del referendum els Saltencs votem havent llegit clarament les condicions que té IKEA per venir a Salt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies perquè no havia pogut llegir-me aquesta informació, però ara que ja n'estic més informat encara, l'únic un tant més perjudicial que hi veig, és el fet del trànsit i de la contaminació, perquè per la resta, crec que hauríem de ser una mica més generosos i realistes, i pensar de cares a un futur. M'explico:

      Sota el meu punt de vista, segueixo pensant que IKEA disminuirà l'atur, és indiferent d'on siguin les persones que contracti, tot i que per lògica, probablement moltes siguin del nostre poble, per proximitat i disponibilitat. I en cas que no sigui així, i siguin contractats de Girona o rodalies o inclús Barcelona, no creieu que ara que volem ser un país hem de començar a fomentar les noves grans empreses allà on sigui i vinguin d'on vinguin per tal de crear més llocs de feina i per tant un augment de l'economia per molt precaris que siguin els contractes? Em sap realment greu, però no crec que els petits comerços puguin contribuir massa aquest augment tot i que segurament els hi agradaria poder-ho fer. La societat canvia, i el jovent s’emmotlla a viure al dia a dia i amb les condicions que toquen a cada moment. No són temps per poder exigir i deixar escapar oportunitats de feina siguin per qui siguin.

      Per altre banda, quin problema hi ha en explotar el sol de Salt? Com més pisos (tot i que n'hi ha moltíssim de tancats) més habitants i quants més habitants més comerç i rendiment del poble. Crec que el nostre poble té moltíssimes característiques bones, entre elles les zones rurals que queden i seguiran quedant per molts IKEAS que s'obrin, el teatre, activitats culturals, etc.

      La gent que va als IKEAS, normalment hi van a passar al dia, per tant, si sabem fer una bona promoció del poble, si que ens pot donar beneficis, el problema és: sabem fer una bona difusió del nostre poble? Hi ajudes i facilitats per el petit comerç i zones d’hostaleria del poble que tant defensem? Sincerament, crec que està bé que intenteu prohibir una superconstrucció comercial d'aquest tipus pensant amb els petits comerços, però és que pel que fa l'ajuntament, tampoc es contribueix massa en ajudar-los i podria posar uns quants exemples, però no vull ficar a ningú amb un compromís.

      I per últim, la idea de fer la consulta és fantàstica, i s’ha d’agrair al nostre ajuntament, per suposat. Tan de bo es facin més consultes pel bé de tots, i es respectin.

      Elimina