dimecres, 3 de febrer del 2016

Desfilada de Carnaval

Benvolguts veïns, avui us proposo comentar la Desfilada de Carnaval que es va dur a terme el passat diumenge dia 31 de gener.

Serà llarg, però ho necessito comentar amb vosaltres.
Des de fa quinze anys participo al carnaval de Salt amb una de les colles col·laboradores i cada any ens trobem amb la mateixa situació. Ara bé, parlaré sota el meu punt de vista personal per no englobar a ningú en una opinió tant crítica
.
Em sento enganyat, menyspreat i inclús inútil. Per què? Doncs perquè cada any, governi qui governi, em demostren que a l’ajuntament del nostre poble, tots aquells ciutadans que volem col·laborar i fer gaudir al poble, els hi importem més aviat poc, o gens. Ara, ells es segueixen penjant les medalles. Felicitats.

Em fa ràbia. Ràbia que estiguem mesos preparant un carrossa, treballant amb les disfresses i realitzant coreografies que s’han de practicar i dedicar-li el seu temps, per intentar fer gaudir al NOSTRE poble, per intentar arrencar un somriure a qualsevol persona que ens vingui a veure i entre tots, fer de Salt un poble unit, perquè llavors ens topem un cop més amb un ajuntament que no pensa ni planeja les activitats en relació als ciutadans, sinó que només pensa amb els vots que podrà obtenir a la propera candidatura i quantes felicitacions rebrà per aquesta “organització” (si més no, això és el que em fan pensar a mi). I dic això perquè cada any, tot hi que molts d’ells, sigui el partit polític que sigui, formin part de la desfilada amb els seus fills o familiars i vegin tots i cada un dels problemes que van sorgint al llarg de la desfilada, sembla a ser que quan arriben al poder se’ls hi oblida. O és que em negaran que cap d’ells no veu com cada any tenim problemes per ballar perquè no són capaços de fer treure els cotxes? O que no tallen el trànsit de certs carrers i els cotxes s’han d’esperar a que passem?

Tenim un preciós carrer Major on podríem desfilar i ballar perfectament, fen gaudir a tothom. Doncs no, és més fàcil no fer bé la feina i deixar allà tots els cotxes perquè igualment, per quatre ciutadans que han volgut preparar una mica de coreografia... és igual, no molesten veritat? Ens tireu tota la feina per terra i a mi personalment les ganes de seguir fen coses pel poble. I puc assegurar que ganes no me’n falten.

Per la cavalcada dels reis em vaig discutir amb una regidora, la qual, des d’aquí li demano disculpes per les formes amb les quals em vaig referir a ella, no eren les adequades i tot hi tenir la raó, la vaig perdre. Ara bé, aquesta senyora em va dir que ella feia moltes coses pel poble i tenia molta cura de tot perquè sortís molt bé, i que no la jutgés perquè acabava d’entrar a l’equip de govern i no havia tingut temps de demostrar-ho. Doncs bé, sembla a ser que ara tampoc ha tingut temps, ni ella ni cap membre de l’ajuntament d’adonar-se’n que no hi havia cartells anunciant que s’havien de retirar els vehicles per poder desfilar d’una millor forma. Sembla a ser que era jo qui la jutjava sense conèixer abans la seva forma de governar. Un cop més tots sou iguals. 

El senyor Alcalde, el qual em va demostrar molt per la cavalcada ja que va solucionar problemes que cap altre membre del seu govern era capaç de fer-ho, des d’aquí gràcies; tampoc va ser capaç de veure això ni pensar-hi, vaig estar a punt de venir el diumenge i dir-li personalment, però no ho vaig creure oportú. Englobo també aquí, tot i tenir-hi bona relació, a la comissió de festes, que sota el meu punt de vista, segur que es podia haver insistit més i els cotxes no hi haguessin sigut.

En fi, que m’indigna que ens venguin la moto, ens fan creure que es preocupen que s’involucren i quan s’equivoquen i els hi dius s’enfaden i et taxen de mal educat. Doncs aquí queda plasmat, i sense cap falta de respecte, tot allò que penso i que crec que si voleu, podeu canviar.

Si sabeu que hi ha gent, que per voluntat pròpia fa coses pel poble, no feu que se’ls hi treguin les ganes. Segur que entre tots, ajuntament, comissions, associacions i ciutadans podem fer un Salt únic. Estic segur, que tot i que no es noti a vegades, tots ho volem així.


A partir d’aquí poble, i independentment de la meva crítica, m`agradaria que exposéssiu vosaltres la vostre opinió sobre la desfilada i tot allò que us va agrada o no. Així entre tots podem col·laborar a millorar. 



___________________________________________________________________________________


Estimados vecinos, hoy os propongo comentar el Desfile de Carnaval que se llevó a cabo el pasado domingo día 31 de enero.

Será largo, pero lo necesito comentar con vosotros.

Desde hace quince años participo en el carnaval de Salt con una de las asociaciones colaboradoras y cada año nos encontramos con la misma situación. Ahora bien, hablaré bajo mi punto de vista personal para no englobar a nadie en una opinión tan crítica.

Me siento engañado, despreciado e incluso inútil. ¿Por qué? Pues porque cada año, gobierne quien gobierne, me demuestran que en el ayuntamiento de nuestro pueblo, todos aquellos ciudadanos que queremos colaborar y hacer disfrutar al pueblo, les importamos más bien poco, o nada. Ahora, ellos se siguen colgando las medallas. Felicidades.

Me da rabia. Rabia que estemos meses preparando un carroza, trabajando con los disfraces y realizando coreografías que se deben practicar y dedicar su tiempo, para intentar hacer disfrutar a NUESTRO pueblo, para intentar arrancar una sonrisa a cualquier persona que nos venga a ver, y entre todos, hacer de Salt un pueblo unido; porque entonces nos topamos una vez más con un ayuntamiento que no piensa ni planea las actividades en relación a los ciudadanos, sino que sólo piensa en los votos que podrá obtener en la próxima candidatura y cuantas felicitaciones recibirá por esta "organización" (al menos, eso es lo que me hacen pensar en mí). Y digo esto porque cada año, aunque hay muchos de ellos, sean del partido político que sean, formen parte del desfile con sus hijos o familiares y vean todos y cada uno de los problemas que van surgiendo a lo largo del desfile, parece ser que cuando llegan al poder se les olvida. ¿O es que me negarán que ninguno de ellos ve como cada año tenemos problemas para bailar porque no son capaces de hacer sacar los coches? ¿O que no cortan el tránsito de ciertas calles y los coches tienen que esperar a que pasamos?

Tenemos una preciosa calle Mayor donde podríamos desfilar y bailar perfectamente, haciendo disfrutar a todos. Pues no, es más fácil no hacer bien el trabajo y dejar allí todos los coches “¿por qué igualmente, por cuatro ciudadanos que han querido preparar un poco de coreografía... es igual, no molestan verdad?” Nos tiran todo el trabajo por tierra y a mí personalmente las ganas de seguir haciendo cosas por el pueblo. Y puedo asegurar que ganas no me faltan.

Para la cabalgata de los reyes me discutí con una concejala, la cual, desde aquí le pido disculpas por las formas con las que me referí a ella, no eran las adecuadas y aun que yo tenía la razón, la perdí. Ahora bien, esta señora me dijo que ella hacía muchas cosas por el pueblo y tenía mucho cuidado de todo para que saliera muy bien, y que no la juzgara porque acababa de entrar en el equipo de gobierno y no había tenido tiempo de demostrarlo. Pues bien, parece ser que ahora tampoco ha tenido tiempo, ni ella ni ningún miembro del ayuntamiento de darse cuenta de que no había carteles anunciando que se tenían que retirar los vehículos para poder desfilar de una mejor forma. Parece ser que era yo quien la juzgaba sin conocer antes su forma de gobernar. Una vez más todos sois iguales.
El señor Alcalde, el cual me demostró mucho por la cabalgata ya que solucionó problemas que ningún otro miembro de su gobierno era capaz de hacerlo, desde aquí gracias; tampoco fue capaz de ver eso ni pensarlo, estuve a punto de venir el domingo y decirle personalmente lo que pensaba, pero no lo creí oportuno. Englobo también aquí, aunque tengo buena relación, a la comisión de fiestas, que bajo mi punto de vista, seguro que se podía haber insistido más y los coches no hubieran estado allí.

En fin, que me indigna que nos vendan la moto, nos hacen creer que se preocupan que se involucran y cuando se equivocan y se lo dices, se enfadan y te tachan de mal educado. Pues aquí queda plasmado, y sin ninguna falta de respeto, todo lo que pienso y que creo que si lo desean, pueden cambiar.

Si saben que hay gente, que por voluntad propia hace cosas por el pueblo, no hagan que se les quiten las ganas. Seguro que entre todos, ayuntamiento, comisiones, asociaciones y ciudadanos podemos hacer un Salt único. Estoy seguro, que aunque no se note a veces, todos lo queremos así.


A partir de ahí pueblo, e independientemente de mi crítica, me gustaría que comentarais vosotros vuestra opinión sobre el desfile y todo lo que os gustó o no. Así entre todos podemos colaborar a mejorar.

5 comentaris:

  1. Davant d'aquesta situació, només puc dir quina vergonya... Per un dia que el poble fa coses, que els carrers fan goig, que surten famílies a veure i a disfrutar del carnaval, ens hem de topar amb això? Que costava treure aquell matí tots els cotxes del carrer major? Desfilar amb els cotxes al costat em sembla tasca díficil, tot i així, va ser un carnaval molt bonic, amb els ciutadans de Salt, pocs que van sortir als carrers, però aquests són els que realment fan poble, tant com les comparsses que desfilaven.

    ResponElimina
  2. Aquest és el primer any que participo al carnaval i estic molt d'acord amb tu en el tema dels cotxes. Es feia molt difícil ballar en algunes parts del carrer per culpa dels cotxes, sobretot quan eren grans i també tenint en compte l'espai que ocupa el paraigües i les files de 4 persones. Considero que no hagués costat res no deixar aparcar aquell matí, ja que el carnaval tampoc dura tantes hores.

    ResponElimina
  3. Salt és un poble molt complicat, difícil, penós a vegades, ja casi no queden saltencs, i els pocs que queden van a la seva. Alhora Salt és un poble amb un gran teixit associatiu, on és fan moltes coses amb pocs recursos i amb molt poca col·laboració de l'equip de govern, normalment posen més pals a les rodes que facilitats, i molta molta burocràcia.

    Senyores i senyors de l'ajuntament podrien fer el favor si us plau algun dia de facilitar la feina a la gent que amb il·lusió prepara activitats al poble? Gràcies.

    No defalliu!!

    ResponElimina
  4. Un sol dia de 365 dies que té l'any... tan difícil era? Queden poques celebracions al nostre poble i per una que es manté no ens deixen disfrutar-la. La veritat es que va ser molt difícil seguir la coreografia per la falta d'espai i no només això, les carrosses amb prou feines podien passar. De veritat senyor alcalde vostè era alla i no va sentir cap tipus de remordiment?

    ResponElimina
  5. Estic totalment d'acord amb el que has dit!! Jo fa uns 4 anys que participo amb els reis de Salt i és el primer any que participo en el carnestoltes. Trobo penós que no es puguin celebrar les coses com deu mana perquè l'Ajuntament no hi posa de la seva part. Perquè un poble, sigui el que sigui, fagi activitats i esdeveniments, l'Ajuntament ha de posar de la seva part. Perquè si ja no fan ni el fet de treure els cotxes del carrer perquè es pugui celebrar el carnaval, qui ho farà?

    ResponElimina