dimarts, 15 de desembre del 2015

LLums de Nadal



Bona nit veïns, obrim el blog amb un tema actual i del qual n'he sentit a parlar bastant pels carrers del nostre poble. 
Les llums de Salt d'aquest any estan essent un motiu de critica i de parla entre tots nosaltres. Bé doncs a continuació exposaré la meva crítica personal i subjectiva, la qual vosaltres podeu estar-hi d'acord o no, i per tant m'agradaria llegir qualsevol opinió al respecte. 
En aquest portal mai es negarà la llibertat d'expressió sempre que es faci amb educació i respecte. 

Segons el meu punt de vista, la decoració d'aquest any deixa molt a desitjar.
  • Primer de tot crec que la distribució de llums és incoherent, és a dir, sense voler menys prear a cap barri o carrer de Salt, crec que s'ha decorat d'una forma més adient alguns carrers, en comptes de donar prioritat a llocs importants com poden ser places, carrers centrals com per exemple el Passeig d'Olot, o la zona comercial. 
  • Per altre banda, l'estil de llums que s'han instal·lat així com la forma de col·locar-los crec que no queda bé i no ha estat gaire bona elecció. 

  • I ja per últim i per mi el més important, es suposa que es destinen uns diners (una quantitat significativa, segur) en la creació i col·locació d'aquestes llums, i per tant jo em pregunto, com pot ser que una gran part ja estiguin foses? Sincerament, em fan ràbia actuacions com aquestes. 






Per acabar aquesta publicació, també voldria comentar que les llums a les 17:00h de la tarda ja estant enceses com es pot veure a la fotografia, hora la qual encara no és de nit i per tant estem causant una despesa més que innecessària. 

_______________________________________________________________________

Buenas noches vecinos, abrimos el blog con un tema actual y del que he oído hablar bastante por las calles de nuestro pueblo.
Las luces de Salt de este año están siendo un motivo de crítica y de habla entre todos nosotros. Bueno pues a continuación expondré mi crítica personal y subjetiva, la cual vosotros podéis estar de acuerdo o no, y por lo tanto me gustaría leer cualquier opinión al respecto.
En este portal nunca se negará la libertad de expresión siempre que se haga con educación y respeto.

Según mi punto de vista, la decoración de este año deja mucho que desear.

  • Para empezar creo que la distribución de luces es incoherente, es decir, sin querer menospreciar a ningún barrio o calle de Salt, creo que se ha decorado de una forma más adecuada algunas calles, en vez de dar prioridad a sitios importantes como pueden ser plazas, calles centrales como el Paseo de Olot, o la zona comercial.
  • Por otro lado, el estilo de luces que se han instalado así como la forma de colocarlos creo que no queda bien y no ha sido muy buena elección.
  • Y ya por último y para mí lo más importante, se supone que se destina un dinero (una cantidad significativa, seguro) en la creación y colocación de estas luces, y por lo tanto yo me pregunto, como puede ser que una gran parte ya estén fundidas? Sinceramente, me hacen rabia actuaciones como éstas.


Para terminar esta publicación, también quisiera comentar que las luces a las 17: 00h de la tarde ya estando encendidas como se puede ver en la fotografía de arriba, hora en la que aún no es de noche y por lo tanto estamos causando un gasto más que innecesario.


Marc M.

3 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord amb tot el que expliques de les llums, a més a més, voldria afegir, que una zona com pot ser el passeig només hi trobem llums per començar a un costat únic i potser no s'arriba ni a 10 arbres amb llum..fa una mica de vergonya la veritat, això entre d'altres com el passeig d'olot, etc.
    I també et donc tota la raó en què no és possible que si teòricament son nous, la majoria estiguin foses.

    Moltes gràcies per obrir aquest bloc, espero que arribi ben amunt i la gent del poble es pugui expressar amb gran llibertat!
    Molta sort Marc!

    ResponElimina
  2. Hola bones, estic totalment d'acord amb totes les idees de les llums (consum abans d'hora, foses, etc) menys amb una. Considero que la lluminaria de nadal hauria de ser igual de relevant a tots els carrers i places, si fos necessari, llums més modestes però per a tothom. I per altre banda, crec que els impostos són diners públics que s'han d'invertir més amb la ciutadania i menys amb el comerç, se que ells també pagan però segur que podrie arribar a un acord entre l'associació de comerciants i l'ajuntament. El que no podem fer és destinar els diners cap a un benefici privat..
    Tot i això, enhorabona pel blog
    La gent junta i amb opinió pot conseguir el que es propossi.
    Gracies i felicitats! Bones festes

    Ivan.

    ResponElimina
  3. Encara m'agraden més que l'any passat.

    Magda.

    ResponElimina